I Trobada d’escoles i equipaments amb el nom de Marta Mata i Àngels Garriga

Es va celebrar el dissabte 26 de març a la seu de la Fundació, que era casa seva. L’objectiu era que mestres, alumnes, pares, bibliotecàries i altres persones que treballen en aquestes escoles i altres equipaments vegessin de prop quin era el seu pensament i les coneguessin una mica més veient el seu hàbitat i l’entorn.

M. Assumpta Baig, la presidenta de la FAGM, va donar la benvinguda a les persones participants i va parlar de la manera de treballar d’aquestes dues grans mestres. Va explicar que la Marta Mata, quan va convertir en Fundació la casa pairal que havia heretat, va voler-li posar el nom d’Àngels Garriga, la seva mare, en homenatge a ella i als mestres de les escoles de la Generalitat republicana. Text de la intervenció.

A continuació, Maria Josep Udina va presentar l’exposició que es va fer sobre Marta Mata amb motiu de l’homenatge que se li va retre a Barcelona el 14 d’abril de 2007, al cap de deu mesos de la seva mort, que, a través de textos d’ella mateixa, explica els punts que considerava bàsics per a una educació de qualitat. L’exposició es pot veure aquí.

Consta de 12 plafons: els dos primers n’exposen la biografia, i cadascun dels altres 9 tracta un dels temes que la Marta Mata considerava cabdals en l’educació dels nens i les nenes. Són:

  • La passió de viure
  • L’ofici de mestra
  • L’escola pública
  • La participació
  • La llengua a l’escola
  • El compromís polític
  • Aquí i arreu
  • La Ciutat educadora
  • La recuperació de la memòria històrica
  • Quins astres caldrà que es trobin? Visita a l’exposició

L’exposició es pot veure aquí. És a la seu de la Fundació, que la deixa a qui la vulgui mostrar. Podeu demanar-la a: info@fundaciomartamata.org.

Van participar a la Trobada una desena de mestres de les escoles convocades i quatre mestres membres del Semiari de Biblioteques Escolars, que es reuneix a la Fundació quinzenalment des de fa 11 anys. Es va obrir un diàleg sobre les dues mestres i la importància del seu llegat.

 

Deixa un comentari

Responsable: Us informem que les dades de caràcter personal que ens proporcioneu seran tractades per la Fundació Marta Mata Garriga.

Finalitat: Gestionar la sol·licitud que realitzeu en aquest formulari de contacte.

Legitimització: El vostre consentiment com a persona interessada.

Destinataris: Les dades que ens faciliteu estaran ubicades als servidors de Cdmon (proveïdor de hosting de fundaciomartamata.org), dins la UE. Veure política de privacitat de Cdmon.

Drets: Podreu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, limitació i eliminació de les dades a info@fundaciomartamata.org, així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control.

Conservació de les dades: Fins que no se sol·liciti la seva supressió per part de l’interessat/da.

Informació adicional: Podeu consultar la informació adicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra política de privacitat.

No et perdis res!

Subscriu-te al nostre butlletí i t’informarem de les nostres activitats, tallers, seminaris…

Responsable: Us informem que les dades de caràcter personal que ens proporcioneu seran tractades per la Fundació Marta Mata Garriga.

Finalitat: Mantenir-vos informats sobre l’activitat de la Fundació.

Legitimització: El vostre consentiment com a persona interessada.

Destinataris: Les dades que ens faciliteu estaran ubicades als servidors de Mailchimp (el nostre proveïdor de email marketing) via la seva empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada a EEUU. Mailchimp forma part de l’acord EU-US Privacy Shield, aprovat pel Comitè Europeu de Protecció de Dades (política de privacitat de Mailchimp).

Drets: Podreu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, limitació i eliminació de les dades a info@fundaciomartamata.org, així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control.

Conservació de les dades: Fins que no se sol·liciti la seva supressió per part de l’interessat/da.

Informació adicional: Podeu consultar la informació adicional i detallada sobre protecció de dades a la nostra política de privacitat.