FONS GENERAL (1981- ...)

 

Fons general per a mestres

Situat en sales diverses de la planta baixa, conté els llibres per a mestres publicats a partir de 1981, any de l'assumpció de competències d'educació per part de la Generalitat de Catalunya.


Al Vestíbul, a una banda hi ha les obres generals: enciclopèdies, obres de referència, etc., i a l'altre costat, per raons de funcionalitat, els diccionaris lingüístics.

Totes les obres referents a les diferents matèries es reparteixen en els espais que anomenem: Sala de la Galeria, Racó de l'Arc i Sala de l'Arc Rústec. Amb llocs de treball per a 24 lectors.

Reben un tractament especial:

  • El fons de "literatura oral", situat al Racó del Foc a Terra, amb un banc per escoltar contes a la vora del foc.
  • I la "col·lecció local" formada per totes les obres relacionades amb Saifores i, per extensió, amb les tres comarques del Penedès. De gran utilitat per afavorir l'estudi del medi a l'escola, i que, per falta d'espai, s'ha hagut d'ubicar a una altra sala, la Sala Marta Mata.
 


Sala de l'arc rústec

 


Racó del foc a terra

Fons infantil (1981- ...)

Situat al Celler Nou, Sala Eulàlia Mata. Eulàlia Mata (1929-1990) era filla d'Àngels Garriga i bibliotecària dedicada especialment a la secció infantil. La sala està equipada amb taula i catifa per a la lectura, té capacitat per a 14 lectors.

Conté la col·lecció d'obres de la biblioteca dedicada als infants, amb llibres d'imaginació i de coneixements, classificats segons les orientacions del Seminari de bibliografia infantil i juvenil de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

El fons de llibres infantils anteriors a 1981 els podem trobar a la Sala Escola Costa i Llobera.

 


Sala Eulàlia Mata